Leukekaart.nl is bedacht en opgezet door mij, Carla van Kuilenburg. Ik vertel je graag iets meer over mezelf.

Ik ben een echte kaartenverzamelaar! Al vanaf mijn 12e verzamel ik kaarten. Ze trokken me aan en ik werd er blij van. De plaatjes raakten me. Dat is altijd zo gebleven. Mijn passie voor tekenen is al op jonge leeftijd begonnen. Ik keek op naar mijn twee jaar oudere broer. Wat kon hij goed tekenen! Dat wilde ik ook kunnen! Ik was nog in de fase van de kindertekeningen… Maar ik merkte dat ik met mijn tekeningen een glimlach op het gezicht van mensen kon toveren… Dat is zo bijzonder. En datzelfde gebeurde ook met de kaarten die ik maakte. Het begon met het maken van kerstkaarten voor familie.

Ik studeerde Visuele Communicatie – Grafisch Ontwerpen aan Artez Hogeschool voor de Kunsten. Ik ging daarna aan de slag als grafisch vormgever (www.eenpluseenvormgevers.nl). Ik ben altijd kaarten blijven maken. Kerstkaarten, geboortekaartjes, huwelijkskaarten, maar ook gewoon kaarten met allerlei illustraties. En verschillende toepassingen als posters en stationary.

Wat me inspireert
Dat kan eigenlijk alles zijn. Iets kleins waar een ander aan voorbij gaat, iets simpels. Het kleine in het leven, in de natuur. Ik ben niet iemand van het grootse of decadente. Puur en eenvoudig, daar hou ik van. Ook een grafisch lijnenspel boeit mij, bijvoorbeeld in architectuur. Het zal je opvallen dat er regelmatig een kat op mijn kaarten te vinden is. Deze eigenwijze dieren vormen ook een mooie bron van inspiratie!

Vrijheid
Als ik bezig ben met illustreren, geeft dat me een fijn gevoel. Op dat moment ben ik die illustratie, dan ben ik in die wereld. Het geeft me een gevoel van vrijheid. Soms moet ik ook om mijn eigen producten lachen! Humor vind ik heel belangrijk! Daardoor kan je even ontsnappen aan de serieuze buitenwereld. Een illustratie doet iets met je. Kan je vrolijk maken of tot nadenken stemmen. En als je die dan met een ander deelt in vorm van een kaart, dan maak je de ander ook blij of geef je hem of haar steun.

“Waarom er bijna nooit tekst op mijn kaarten staat? Het beeld zegt meestal al genoeg. Bovendien vind ik een kaart persoonlijker en unieker worden als je er zelf iets op schrijft!”